Opplevingar

På Fjordsight Resort er du og dine hjertelige velkommen året rundt!

Fjordsight er å finne på Bryggja, i ytre del av naturskjønne Nordfjord i Vestland Fylke. Plassen ligger bare noen minutter fra den historiske byen Måløy, hvor du kan besøke et krigshistorisk kunnskapssenter Måløyraidsenteret. På turen til Måløy kan du og dine oppleve Kråkenes Fyr ytterst ved havet, eller Kannesteinen. Kannesteinen er en spesiell stettformet sten som ligger i fjøra i bygda Oppedal på vestsiden av Måløy. Den er blitt formet av havet og bølger gjennom tusener av år. Denne prosessen omtales gjerne som Marin abrasjon. Steinen er ca 3 meter høy. Dette er en severdighet som tiltrekker seg turister, spesielt i sommerhalvåret. Kannesteinen er spektakulær når du ser den fra land, dette er et motiv som det er vel vert å feste til en selfie eller til minnebrikken. Det er grus-sti og plattinger av tre som letter adkomsten til Kannesteinen.

En kunnskapsreise er også en dagsutflukt til Kunnskapssentert Sagastad på Nordfjordeid. Her kan du og dine oppleve å se verdens største vikingsskip som ligger som en stjerne i senteret. I tillegg vil en gå kunnskapsløypa i senteret, som forteller om vikinghistorien på Eid. Sagaløypa på Nordfjordeid er også en opplevelse. Her kan en gå en turtrase hvor en beveger seg gjennom Eidsgata, gravhaugene, og til platået som viser hvor langt en kan se i himmelsjå. En undring blir lagt igjen på hva var det som egentlig foregikk på dette platået.

Bryggja er også bare en kjøretur på 45 minutt fra den dypeste innsjøen i Europa. Horninsdalsvatnet – med en dagstur til Anders Svor Museum i Hornindal. Dette er et kunstmuseum som er viet billedhuggeren Anders Svor som kom fra bygda Grodås (1864 -1929). Museet inneholder de fleste arbeidene til billedhuggeren, i alt 450 verk, og ble åpnet i 1953. Anders Svor sin kunst har en naturalistisk form, ofte med det romantiske drag.

Til Selje går turen for å oppleve Selje Kloster. Klosterbåten tar dere med på en 15 minutters tur til klosterøya Selja. Runinene av et benedikterkloster ligger på øya Selja i Stad kommune i Vestland. Klosteret ligger rett sør for Stadlandet, på vestsiden av øya, rett ut mot Sildagapet og Stadhavet. Her spring legenda om St. Sunniva. Til dette stedet har mennesker i over 1000 år reist, for å oppleve Norges første pilegrimstad, med unike kulturminne fra vikingtid og mellomalder.

Den høyeste sjøklippen i Europa, Hornelen, med sine 890 meter, ligger som et landemerke og vakker utsikt uansett hvor du bor på Fjordsight resort. Til Hornelen kan en ta dagsturer, med bil og ferje. Eller en kan leie seg en båt og oppleve Hornelen fra sjøsiden – gjennom Rugsundsundet og fisking gir dette en god ramme kring turen.

En dag kan selvsagt også brukes til å reise på surfing i Hoddevika. Hoddevika ligger blant fjell, fjorder og her er fantastiske opplevelser. Hoddevika på Vestlandet er en pilgrimsferd som ingen eventyrlystne surfere kan være foruten.

Der Nord og Sør møtes i Norge er på Refvik. Her er stranden så fin at den er kåret til Norges fineste Strand. Kjøreturen fra Bryggja tar ca 45 min. Gjennom Måløy by – med ett stopp på Måløyraidsenteret så gir dette også gode rammer kring en utfluktsdag ved havet.

Dette er noen av de attraksjoner du og dine kan oppleve, og gjør til at Fjordsight ligger perfekt lokalisert for camping og overnatting i området!

Vi tilbyr campingplasser og morderne hytter med fantastisk utsikt! All vår hytter har kjøkken, spisebord, sofa, dusj og toalett. Vi leier ut med ferdig oppredd senger med handduker og pålagt utvask.

På Bryggja er det både dagligvarebutikk, gatekjøkken, blomsterbutikk, bakeri, bilverksted, bensinstasjon, trevare, elektriker og hjortefarm. I tillegg til gode turopplevelser i nærområde, med turstier og sykkelturer i nærområde.